Guide: Reparer hull i hestedekken

Det er like mange måter å reparere et hestedekken på som det er hesteeiere. Vår erfaring sier at løsningene som er tilgjengelige, varierer – alt fra å lime med gaffateip til å sy med symaskin, avhengig av situasjonen – men ingenting imellom. I denne guiden vil vi vise deg et mer holdbart alternativ til gaffateip og en raskere løsning enn symaskinen.

Hestedekken som kan repareres

Hestedekken kommer i flere forskjellige varianter og med ulike formål. For eksempel finnes det tykkere vinterdekken og tynnere varianter som eksem- eller fluedekken. Når det oppstår hull og små rifter på disse dekkene, er det vanligvis det ytre materialet som blir skadet. Yttermaterialet kan variere, men oftest er det en form for behandlet polyester med varierende styrke. Alle hestedekken som får hull, kan og bør repareres. Med riktig type reparasjonslapp går det raskt å lappe, samtidig som resultatet blir holdbart.

Selvklebende og elastisk reparasjonslapp

Med riktig reparasjonslapp kan du raskt lappe små hull og rifter samtidig som resultatet blir holdbart. Hastigheten oppnås fordi lappene er selvklebende og har beskyttelsesfilm. Lappene er enkle å oppbevare og kan raskt tas frem når det er behov. Å feste lappene over hull og rifter som oppstår er derfor en enkel prosess som tar kort tid.

Holdbarheten oppnås ved å velge en reparasjonslapp som er elastisk og slitesterk. Fordelen med den elastiske egenskapen (for eksempel er gaffateip ikke elastisk), er at lappen tilpasser seg spenninger som kan oppstå rundt det reparerte hullet. Hvis hullet strekkes, tilpasser reparasjonslappen seg, og deretter trekker den seg sammen når spenningen avtar.

Instruksjon: Reparer hestedekken

  1. Rengjør området som skal repareres og klipp bort eventuelle trådrester
  2. Klipp ut en passende lapp for reparasjon og rund av hjørnene
  3. Løsne beskyttelsesfilmen og klistre på lappen
  4. Hvis mulig, påfør lappen varme for eksempel fra en hårføner
Instruksjoner for å reparere et ødelagt hestedekken
Veiledning i hvordan du påfører reparasjonslapp på et ødelagt hestedekken.

Sammendrag

Med riktig reparasjonslapp går det raskt å reparere ødelagt hestedekken, og resultatet er holdbart. Ved å følge instruksjonene i denne veiledningen kan vi nesten garantere at du ikke trenger å tilbringe tid ved symaskinen i det hele tatt. Lykke til!