Når hælkappen på skoene er ødelagt

Sko er noe som slites mer eller mindre raskt, og noen deler av skoene dine er mer utsatt enn andre. En av disse delene på skoene kalles hælkappe og har en tendens til å bli slitt relativt raskt. I dette innlegget vil vi vise deg hvordan du kan forebygge, men også reparere ødelagte hælkapper.

Skoenes mest utsatte deler

Sko utsettes for mye friksjon og fuktighet, men også kulde og varme over tid. Kravene til dagens sko er at de ikke bare skal være funksjonelle, men også stilige og komfortable. Sko har flere deler som er utsatt og som kan risikere å gå i stykker relativt raskt. Hælkappen er en slik del. Det er den delen av skoen hvor hælen din er plassert. Kanskje har du opplevd at stoffet på hælkappen er blitt slitt ned? I så fall har du sikkert også oppdaget at en plastbit stikker ut og begynner å gnage. Dessuten ser det stygt ut. Denne typen skade kan forebygges, og den kan også repareres dersom den allerede er et faktum.

Reparera en trasig hælkappe före och efter.
Før- og etterbilde av joggesko med en ødelagt hælkappe, og reparasjon av hælkappe.

Reparer skoenes hælkappe

Hvis du leverer skoene til en skomaker, kan du få hjelp til å reparere hælkappen. Det skomakeren kan gjøre, er å lime på en tynn skinnbit på skoene. Det er holdbart og koster ikke mye, siden arbeidet ikke er spesielt tidkrevende. Hvis du vil lime på en bit selv, går det også bra.

Hvis du verken har en skinnbit eller egnet lim, kan du med fordel bruke selvklebende hælbeskyttere formet for hælkappen på skoene dine. Disse finnes i forskjellige farger og størrelser. Vedheften er god og fungerer på alle typer sko. Bare fjern beskyttelsen og fest den på hælkappen. Det viktigste er å la skoene hvile over natten før du bruker dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi bruker cookies får å forsikre oss om at vi gir deg den beste opplevelsen på hjemmesiden vår. Hvis du fortsetter å bruke denne nettsiden, vil vi anta at du godkjenner dette.