Maskinbroderi – Slik lages strykemerker med maskin

Broderi er en tekstilteknikk som primært har som mål å gjøre et stoff mer dekorativt enn det er i sin opprinnelige form. Brodering innebærer derfor å sy mønstre direkte på stoffet ved hjelp av tråd (eller garn). I stedet for tråd kan du også bruke paljetter for å ta et annet eksempel.

Broder for hånd eller med maskin

Å brodere pent for hånd tar tid. Det krever flere års trening å få alle mønstre og detaljer til å se bra ut. Alle strykemerker hos Laglappen broderes med maskin. Det er i praksis en digital teknikk som krever en annen type kunnskap og erfaring for å få det til å se pent ut.

Strykemerker hos Laglappen er brodert på filt eller en annen type stoff. Baksiden av stoffet er utstyrt med et limbelegg. Vi kaller det et stryke-på-belegg eller et belegg av typen Iron-On. Ved å stryke med høy varme direkte på strykemerkene, smelter det maskinbroderte strykemerket fast på buksen, jakken eller genseren.

Hvordan broderes strykemerker med maskinteknikk?

Her får du bli med bak kulissene og se hvordan strykemerker lages fra bunnen av med maskinteknikk. I klippet får du blant annet se hvordan produktet Glitrende Smilies lages. Vi viser også hvordan strykemerker i form av bokstaver lages fra grunnen av. Kos deg!