Beste lappen for reparasjon av camping- og friluftsutstyr

Vi som liker friluftsliv vet at flere av gjenstandene vi tar med oss på camping eller tur kan få hull og dermed miste sin funksjon. Dette gjelder spesielt friluftsutstyr med tynne og lette materialer, som for eksempel soveposer, teltduker og oppblåsbare liggeunderlag.

Hull i camping- og friluftsutstyret kan enkelt og effektivt repareres med selvklebende lapper. Men hvilken reparasjonslapp er best egnet for camping- og friluftsutstyr?

Forskjellige slags reparasjonslapper for campingutstyr

Det finnes flere forskjellige selvklebende lappalternativer å velge mellom. De fleste av lappene vi har testet under ekstreme forhold fungerer bra i begynnelsen … før lappene begynner å løsne i kantene. Deretter er det ingen vei tilbake, siden luft, fuktighet og vann kan trenge inn under lappen, noe som kan føre til at lappen delvis eller helt mister festet.

Reparasjonslapper laget av elastisk materiale

I motsetning til enkle lapper med stivt materiale finnes det lapper med elastiske egenskaper. Festeevnen er også svært høy på forskjellige typer materialer. I tillegg tåler den klebende siden å bli gjennomvåt uten å miste funksjonen. Det er rett og slett reparasjonslapper til permanent reparasjon av friluftsutstyret.

Test av lagningslapp for campingutstyr
Dratest hvor vi ser at reparasjonslappen utvider seg med avfallsposen uten å miste grepet. Hullet som ble lappet åpner seg.

På bildet ovenfor ser vi en elastisk reparasjonslapp som er limt på en blå søppelpose laget av kraftig plast. Lappen sitter fast og holder sammen et hull vi har laget selv. Vi drar posen med kraft i hver sin retning, og det oppstår spenning. Den elastiske lappen ekspanderer uten å miste grep, men samtidig utvider kraften hullet som nettopp ble lappet.

På bildet nedenfor kan vi tydelig se at den gjennomsiktige lappen er intakt. Vi ser også at hullet som ble lappet, har gått tilbake til sin opprinnelige form. Rundt lappen er søppelposen deformert. Disse to bildene viser tydelig fordelen med en tilpasset reparasjonslapp for deg som krever holdbarhet, elastisitet og høykvalitets selvklebende egenskaper.

Holdbar selvklæbende
Ingen påvirkning på hullet eller lappen etter testing av lappen. Imidlertid kan vi se hvordan plasten rundt har blitt deformert.

Oppsummering

Den beste reparasjonslappen for camping- og friluftsutstyr er våre lapper laget av elastisk materiale. Hvis du også er interessert i hvordan du fikser hull i campingutstyr, anbefaler vi innlegget Hull i luftmadrass. Innlegget diskuterer hvordan man reparerer et hull i en luftmadrass. Prinsippet er imidlertid det samme uansett materiale som skal repareres.