For store sko? Slik gjør du skoene mindre

Å gå rundt med for store sko er ikke bare ubehagelig. Det tærer på føttene og sliter også unødvendig mye på både sokker og sko. I denne artikkelen skal vi vise deg hvordan du med myke hælinnlegg kan redusere størrelsen og få skoene til å passe.

Få skoene til å passe.
Med myke hælinnlegg kan du få for store sko til å sitte perfekt.

 

For store sko gjør føttene trøtte og sliter på skoene.

I tidligere innlegg viste vi hvordan vi reparerte en ødelagt sko med en selvklebende hælkappe. At hælkapper går i stykker så lett kan skyldes rene designfeil. Det kan også skyldes at skoene glipper når de er litt for store. For store sko er ikke behagelige å gå i, og heldigvis er løsningen ikke langt unna.

Hvordan få skoene til å sitte bedre?

Hvis skoene er for store, kan størrelsen krympes med 5-8 mm, noe som tilsvarer en halv størrelse eller litt mer. Løsningen kalles selvklebende hælpute. En slik pute er myk og formet for å passe perfekt bak på skoene ved hælen. I tillegg er hælputen designet slik at den kan klippes til riktig høyde, noe vi synes er smart. Størrelsen på hælkappen er 8,5 x 5,8 cm. Du kan altså selv regulere høyden ved å klippe den. For å få best mulig forståelse av hvordan hælputen ser ut og fungerer, anbefaler vi at du ser på instruksjonsvideoen vi har laget.

Oppsummering

Hvis skoene er for store, er det altså mulig å redusere størrelsen med en halv til en hel størrelse ved hjelp av enkle midler. Løsningen er en selvklebende hælpute som monteres bakerst i skoene. Med puten reduseres plassen i skoene, og skoene sitter derfor bedre.