Reparer hullet i dunjakken – Enkel guide i 4 trinn

Nå som vi nærmer oss høsten, henter vi frem høstgarderoben med alt som følger med. Dunjakken er en gammel pålitelig venn som nå ser dagens lys, sammen med det lille ødelagte hullet. Med en selvklebende reparasjonslapp og en saks er det enkelt å reparere hullet i dunjakken.

4-trinns guide til hvordan du reparerer hullet i dunjakken

Trinn 1: Rengjør området rundt hullet på dunjakken

Helst bør dunjakken være vasket og ren. Hvis det ikke er mulig, kan du rengjøre området rundt hullet. Hensikten med rengjøringen er at reparasjonslappen fester seg bedre hvis stoffet er rent. La deretter dunjakken tørke helt før du fortsetter.

Trinn 2: Klipp bort overskudd av stoff og tråder

Hvis du ser tråder som stikker ut, kan du nå klippe dem bort. Klipp så langt ned som mulig uten å skade stoffet du skal reparere. Dette gjøres for at reparasjonslappen skal feste direkte mot stoffet som skal repareres.

Trinn 3: Form reparasjonslappen

Form reparasjonslappen til en bit som er litt større enn hullet du skal reparere. Lappen bør være stor nok til å dekke hele hullet, men du vil ikke at den skal være for stor. Vi anbefaler sterkt å bruke en skarp saks for dette trinnet.

Trinn 4: Lim på reparasjonslappen

Deretter fjerner du reparasjonslappen fra beskyttelsesfilmen og fester den formede lappen direkte over hullet. Husk å massere ut eventuelle luftbobler hvis de oppstår. Reparasjonslappen skal ligge direkte mot stoffet på jakken. La så reparasjonslappen tørke, gjerne i en time, men helst i ett døgn for best mulig resultat.

Reparasjonslapper å velge mellom

Hos Laglappen.no finner du et bredt utvalg av reparasjonslapper for dunjakker i over 18 forskjellige farger. I tillegg er det flere nyanser av blått og svart, som begge er populære farger for dunjakker. Men du kan også finne røde reparasjonlapper og selvfølgelig gule, beige, hvite og grønne reparasjonslapper.

Hvis du også er interessert i å reparere hull i luftmadrasser eller oppblåsbare baderinger, har vi tips i tidligere blogginnlegg.